Anime Türkiye topluluğuna hoş geldiniz. Platformun herkes için keyifli, güvenli ve saygılı bir yer olarak kalabilmesi için aşağıdaki kurallara uymanız beklenir. Kuralları okumak, kayıt işlemini tamamlamış her kullanıcının sorumluluğundadır.
1. Saygı ve Davranış
- Tüm üyeler birbirine karşı saygılı davranmak zorundadır.
- Kişisel saldırı, hakaret, ırkçılık, cinsiyetçilik, nefret söylemi veya ayrımcılık içeren mesajlar yasaktır.
- Trol davranışlar, provokasyon veya kasıtlı kışkırtmalar engellenme sebebidir.
2. Paylaşılan İçerikler
- Her gönderi konu başlığıyla ilgili olmalıdır.
- Telif hakkı bulunan içerikler (manga taramaları, anime bölümleri vb.) doğrudan paylaşılmaz; yalnızca kaynak bağlantısı verilebilir.
- Spoiler içeren paylaşımlar, spoiler etiketi altında yapılmalıdır.
- NSFW (cinsel içerikli, rahatsız edici veya şiddet barındıran) paylaşımlar yasaktır.
3. Hesap ve Güvenlik
- Her kullanıcı kendine ait tek bir hesap kullanabilir.
- Başkasının kimliğine bürünmek, sahte hesap açmak veya yetkiliymiş gibi davranmak yasaktır.
- Hesap bilgilerinizin güvenliği sizin sorumluluğunuzdadır.
4. Reklam ve Tanıtım
- Yetkililerin onayı olmadan reklam, tanıtım, yönlendirme bağlantısı veya referans linki paylaşmak yasaktır.
- Kendi projenizi veya içeriğinizi paylaşmak istiyorsanız uygun kategori ve formatta yapmanız gerekir.
5. Moderasyon
- Moderatör kararları nihai ve bağlayıcıdır.
- Kurallara aykırı davranışlarda uyarı, içerik kaldırma veya kalıcı yasaklama uygulanabilir.
- Kurallarla ilgili sorularınızı veya itirazlarınızı özel mesaj yoluyla yönetime iletebilirsiniz.
6. Topluluk Kültürü
- Forum, bilgi paylaşımı ve dostane tartışma amacı taşır.
- Spoiler uyarılarını, düzgün yazım kurallarını ve Türkçe’yi doğru kullanmayı önemseyin.
- Yardım isteyen kullanıcılara destek olmak, topluluğu büyütmenin en iyi yoludur.